Andrejs Osokins. Foto: Jānis Romanovskis
 
Aktualitātes
29.03.2018

Andrejam Osokinam piešķirts Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas apbalvojums

Komentē
0

Londonas Karaliskā mūzikas akadēmija (turpmāk – Akadēmija) piešķīrusi latviešu pianistam Andrejam Osokinam Akadēmijas Asociētā biedra statusu (ARAM). Ar šo goda apbalvojumu Akadēmijas Vadības padome apbalvo tikai tos bijušos Akadēmijas studentus, kuri ir sasnieguši izcilību mūzikā, kā arī snieguši nozīmīgu ieguldījumu mūzikas jomā. Apbalvošanas ceremonija, kurā tiks pasniegti Akadēmijas goda apbalvojumi notiks 2018. gada maijā.

"Esmu ļoti pagodināts saņemt šo prestižo apbalvojumu un par tik augstu vērtējumu gan par maniem sasniegumiem konkursos, gan koncertos, ko sniedzu tādās slavenās zālēs kā Berlīnes Filharmonija, Karaliskā Festivāla zāle un citas. Laiks, ko pavadīju Karaliskajā mūzikas akadēmijā Londonā, bija pārpildīts ar dažādiem notikumiem, uzstāšanām un pārbaudījumiem. Te iepazinu daudzus mīļus draugus un gudrus mentorus. Šis laiks vienmēr paliks atmiņā ar savu īpašo noskaņojumu un atmosfēru, ar neskaitāmām meistarklasēm un koncertiem, ko nospēlēju pats vai vēroju klausītāja lomā," stāsta pianists.

Andrejs Osokins 2011. gadā ar izcilību ieguvis Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistra grādu, saņemot arī īpašu "Dip RAM" apbalvojumu par lieliski sniegto noslēguma koncertu.

Rīt, 29. martā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgā Andrejs Osokins piedalīsies amerikāņu kino mūzikas izrādes "Pēc pusnakts / After Midnight" Latvijas tūres noslēguma šovā, savukārt 14. aprīlī pianists sniegs solo koncertu Berlīnē Vācijā. Tam sekos vairākas uzstāšanās ar orķestri Latvijas un ārvalstu festivālos, to skaitā Ludviga van Bēthovena klavierkoncertu maratons festivālā "Altmark Festspiele", kas norisināsies jūnija beigās Vācijā.

Andrejs Osokins plūcis laurus pasaules nozīmīgākajos starptautiskajos pianistu konkursos – A. Rubinšteina konkursā Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo konkursā Parīzē, Līdsas konkursā, Karalienes Elizabetes konkursā Briselē, kā arī saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs: Berlīnes filharmonijā, "Konzerthaus Berlin", "Alte Oper" zālē Frankfurtē, "LaVerdi" zālē Milānā, Vigmora, "St Martin in the Fields" un "Kings Place" koncertzālēs Londonā un citās. Koncertējis kopā ar neskaitāmiem orķestriem, tostarp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, orķestri "Kremerata Baltica", Francijas Radio filharmonijas orķestri, Mančestras Hallé Simfonisko orķestri, Braitonas Filharmonijas orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem, to skaitā sers Marks Elders, Marina Alsopa, Jurijs Simonovs, Vladimirs Fedosejevs, Bojans Videnofs,  Džeimss Džads un citi. Ierakstīti un izdoti divi Andreja Osokina solo albumi.

Plašāka informācija par pianistu viņa oficiālajā vietnē. Plašāka informācija par Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas šī gada apbalvojumiem šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!