Aktualitātes
24.07.2012

Amerikāniete par 10 dolāriem nejauši nopērk 15 000 ASV dolāru vērtu gleznu

Komentē
0

Ziemeļkarolīnā kāda māksliniece par 10 ASV dolāriem labdarības veikalā iegādājusies gleznu, kas, kā vēlāk atklājies, ir vairāk nekā 15 000 ASV dolāru vērta.

Apmeklējot vietējo labdarības veikalu "Goodwill", Beta Fībeka pamanīja divas lielas abstraktās gleznas, kas tika pārdotas par 10 dolāriem – četrreiz lētāk nekā jauns audekls, tāpēc māksliniece nolēmusi, ka varētu pārgleznot tām pāri savu gleznu, šādi mazliet ietaupot uz materiāliem.

Par laimi, kāds draugs ierosināja noskaidrot, kas ir Ilja Bolotovskis – šādi bija parakstīta viena no gleznām. Ieguglējot Bolotovska vārdu, Fībeka uzzināja, ka tas ir viens no vadošajiem 20. gadsimta sākuma Ņujorkas māksliniekiem un viņa gleznas tiek pārdotas par 15 000 līdz 20 000 ASV dolāru. Arī šo gleznu – "Vertical Diamond" – viņa plāno pārdot izsolē 21. septembrī. No Bolotovska darba viņai šķirties nav žēl, jo abstrakcionisms māksliniecei nav īpaši tuvs – viņa pati glezno kaķīšus un sirsniņas.

Beta Fībeka kopā ar vīru tur Bolotovska gleznu

Bolotovskis ir Sanktpēterburgā dzimis ebreju mākslinieks, kas 1923. gadā emigrēja uz ASV un apmetās Ņujorkā. Tur viņš iesaistījās mākslinieku grupā "Desmit" ("The Ten"), kurā darbojās arī Marks Rotko. 1936. gadā viņš kopā ar domubiedriem izveidoja organizāciju "American Abstract Artists", kas popularizē abstrakto mākslu. Tā ir viena no retajām mākslinieku organizācijām, kas ir pārdzīvojusi Lielo depresiju un turpina darboties arī tagad.

Beta Fībeka, "Trīs kaķēni"

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!