¼ Projekti
22.02.2011

Aicinājums ziedot portāla tālākai darbībai

Komentē
0

 

Dārgie lasītāji,

portāls ¼ Satori uzsācis tā pastāvēšanas astoto gadu. Visu šo laiku ar mainīgu, taču nepārejošu degsmi esam rūpējušies, lai tas pilnveidotos un mainītos. Mūsuprāt, vienmēr uz labu. Par to, kā tas izdevies, varam spriest dažādi – gan pēc lasītāju skaita pieauguma (ar katru gadu tas būtiski audzis; patlaban portālā mēneša laikā paviesojas vairāk nekā 20 000 apmeklētāju), gan pēc autoru un lasītāju attieksmes, kurā, laikam ejot, pamanām aizvien lielāku labvēlību un atsaucību.

Patlaban jau trīs mēnešus portāls tiek darbināts ar nepieredzētu intensitāti. Esam nolēmuši pārkāpt literatūras lauka robežas un iekļaut portālā aizvien jaunas aktuālas tēmas – tostarp mākslu, kino, politiku, ekonomiku un vairākas citas, kas iekļaujas jēdziena „kultūra” plašākā izpratnē. Mūsu nolūks ir raisīt un uzturēt publisku domāšanas un spriešanas procesu par šīm lietām ar mērķi labāk tās izprast un uzklausīt dažādos viedokļus. Tāpat arī piedāvāt iespēju vienkārši aizraujoši pavadīt laiku.

Īsi sakot, mums ir tīri nodomi, skaidrs rīcības plāns, dzīva interese par notiekošo, spējas intensīvi strādāt un liela atsaucīgu un savās jomās zinošu autoru bāze. Bet mums ir nepieciešamas finanses. Pateicoties portāla lasītāju-ziedotāju atsaucībai kopš 22. februāra, kad izskanējis šis aicinājums, esam pilnībā nodrošinājuši portāla darbību martam. Apziņa, ka portāla aktīva darbība daudziem ir vajadzīga, ir vislielākais gandarījums. Paldies!

Sagadījies tā, ka Valsts Kultūrkapitāla fonda padome kārtējā projektu konkursā nav pieņēmusi izskatīšanai ¼ Satori portāla projektu. Tas noticis formāla iemesla dēļ, jo mūsu cilvēkam nācās nokavēt diezgan izšķirošas 7 minūtes. Muļķīgi, bet diemžēl muļķīgas lietas notiek ne mazums.

Atklāti sakot, vienīgais iemesls, kādēļ portāls pastāvējis iepriekšējos gadus un pastāv pašlaik, ir tā veidotāju personisks entuziasms un privāti finansiāli ieguldījumi. Tāpat arī doma un sajūta, ka tas kādam ir nepieciešams. Galu galā – arī tas, ka mums patīk un interesē tas, ko darām.

¼ Satori vienmēr ir bijis pieejams bez maksas, un šādu stāvokli mēs saglabāsim arī turpmāk. Taču tas nozīmē, ka, atšķirībā no drukātās preses, mums nav abonentu, līdz ar to mūsu ienākumi nav tieši atkarīgi no mūsu lasītāju skaita. Mums nav ieņēmumu no reklāmas vai maksas pakalpojumu, un tos ieviest nav bijis mūsu mērķis.

Ņemot vērā visu iepriekš teikto, – ja portāls jums šķiet nepieciešams, aicinām jūs kļūt par brīvprātīgiem abonentiem un ziedot līdzekļus tā uzturēšanai un attīstīšanai. Summa, kas nepieciešama, lai atbilstoši norēķinātos ar vairāk nekā 30 rakstu autoriem, samaksātu pieticīgu atlīdzību diviem redaktoriem, kā arī nodrošinātu portāla tehnisko uzturēšanu un uzlabošanu, ir 2698 LVL mēnesī, ieskaitot visus nodokļus. Mūsu birojs ir virtuāls; tas nemaksā neko.

 

Ko mēs piedāvāsim pretī?

Pirmkārt, jau dienišķi augstvērtīgu, saistošu un reizēm provocējošu lasāmvielu: rakstus, viedokļus un domas par kultūru un politiku; jaunāko literatūru; vērtīgu rakstu tulkojumus no ārzemju preses; mūsu ieteiktu un atlasītu kultūras pasākumu kalendāru.

Otrkārt, ikvienam, kurš portālam būs ziedojis vismaz 10 latus, piedāvāsim personalizētu, glīti noformētu ¼ Satori drauga karti, kas ļaus ikvienu Satori grāmatnīcas preci vai pakalpojumu iegādāties ar 10% atlaidi, kā arī saņemt īpašus piedāvājumus un uzaicinājumus uz mūsu rīkotiem pasākumiem.

Treškārt, katram, kurš būs mums atvēlējis vismaz 20 latus, piedāvāsim iespēju nobaudīt pudeli laba portugāļu vīna, uzkodas diviem un jauku vakaru ¼ Satori kafejnīcā.

 

Protams, arī ik dienu atjaunināsim informāciju par ziedotāju atsaucību un saziedoto summu. Ziedotāju vārdus, izņemot tos, kuri īpaši būs norādījuši, ka to nevēlas, publicēsim portāla labajā slejā zem virsraksta „portālu atbalsta”.

 

Kā ziedot?

Pirmais un vienkāršākais veids ir pārskaitīt naudiņu uz mūsu juridiskās personas kontu, informācijā saņēmējam norādot savu e-pasta adresi vai telefonu.

SIA Satori vieta
Reģ. nr. 40103316746

Banka: Swedbank
Kods: HABALV22
Konts: LV42HABA0551029059879

 

Otrais – izmantot Mobilly pakalpojumus:

Ja vēlaties ziedot, būdams Mobilly klients, sūtiet:

PAY atstarpe SUMMA atstarpe SATORI atstarpe E-PASTS uz 1859

 

Trešais – ziedot, izmantojot PayPal

 

 

 

Ja vēlaties aplūkot ¼ Satori portāla apmeklējuma datus, klikšķiniet šeit.

Ja pārstāvat uzņēmumu, kurš labprāt ziedotu portālam, lūdzu, rakstiet: [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!