Aktualitātes
25.07.2012

Aicinājums palīdzēt Haraldam Sīmanim (papildināts)

Komentē
1

Foto: Imants Pulkstenis

Līdzcilvēku palīdzība nepieciešama dziesminieka Haralda Sīmaņa ģimenei. Aizvadītās nedēļas nogalē uguns izpostījusi viņu māju Madonas novada Āronas pagastā. Māja aizdegusies no zibens spēriena un pilnībā izpostīta. Dziesminieks un viņa ģimene ir palikusi bez pajumtes un gandrīz jebkādas ikdienai nepieciešamās iedzīves. Izpostīta arī Haralda Sīmaņa studija, kurā atradās gan vairāki instrumenti, arī viņa unikālās ērģeles, gan ieraksti, kuros fiksētas idejas un ieceres.

Nelaimi pamanījuši kaimiņi, jo pats dziesminieks kopā ar ģimeni bija devies koncertēt uz Kuldīgu. Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāves Ingas Veteres sniegtā informācija, glābēji notikuma vietā ieradušies desmit minūšu laikā un centušies iespēju robežās ne tikai slāpēt liesmas, bet arī glābt vērtīgos instrumentus un aparatūru.

Patlaban Sīmaņu ģimene ir apmetusies šķūnīti, kas palicis uguns neskarts, un kopā ar ekspertiem  tiek  aplēsti zaudējumi un notiek nelaimes gadījuma izmeklēšana. Āronas pagasta pārvalde sola palīdzēt ģimenei ar pagaidu dzīvesvietu. Protams, uguns ir paņēmusi visas ģimenes ikdienai nepieciešamās lietas – traukus, apģērbu, mēbeles, bet visvairāk ir nepieciešami līdzekļi un materiāli, lai no krāsmatām atkal paceltos māja.

Aicinām atbalstīt Haraldu Sīmani un viņa ģimeni, ziedojot naudu vai ikdienas dzīvei nepieciešamās lietas. Jau tagad varat ziedot ar pārskaitījumu Latvijas Mūzikas atbalsta fondam:
Nodibinājums "LATVIJAS MŪZIKAS ATBALSTA FONDS"
Reģ.  Nr.  LV50008146971
VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka", LHZBLV22
Konts LVL : LV95 LHZB 2300 1943 2900 1

Jau nākamajā nedēļā Latvijas Mūzikas atbalsta fonds  aicinās visus uz koncertu, lai vāktu ziedojumus Haralda Sīmaņa un viņa ģimenes atbalstam. Tāpat ziedojumu kastītes būs pieejamas Vislatvijas Dziesminieku saieta informācijas centrā, kurā jau pēc divām nedēļām, no 10. līdz 12. augustam, notiks saiets Jaunpiebalgas novada "Lielkrūzēs".

Jau tagad ir sācis darboties ziedojumu tālrunis 90006589 – piezvanot uz šo numuru, jūs ziedosiet vienu latu Haralda Sīmaņa ģimenei.

1. augustā plkst. 19:00 Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4, Latvijas 1. rokkafejnīcā Latvijas Mūzikas atbalsta fonds aicina visus uz dziesmu vakaru "Fēniksa spēks", kurā tiks vākti tik nepieciešamie līdzekļi, lai atjaunotu izpostīto māju un lai Haralds Sīmanis varētu atkal radīt un muzicēt, jo izpostīta ir arī viņa studija. Glābēji ir paspējuši iznest no mājas dažus instrumentus, bet pagaidām nav skaidrs, vai tos varēs atjaunot un izmantot. Patlaban vienīgais instruments Haraldam Sīmanim ir ģitāra, kas bija līdzi uz koncertu nelaimes dienā. No uguns kaut nedaudz izdevies paglābt idejas, kas fiksētas uz papīra.

Pēc viesošanās "Aivaros" un sarunām ar Haraldu Sīmani un viņa dzīvesbiedri tagad var jau konkrētāk runāt par lietām, kas nepieciešamas, lai dzīve turpinātos. Diemžēl, ko nav paņēmusi uguns, to ir sapostījis ūdens, dzēšot ugunsgrēku. Āronas pagasta pārvalde ir atvēlējusi pagaidu dzīvesvietu Sīmaņu ģimenei kopmītnēs, bet šajās telpās nav ne sadzīves priekšmetu, ne mēbeļu. Tāpēc nepieciešamas ir pavisam praktiskas lietas: gultas diviem pieaugušajiem un diviem bērniem, vismaz četri krēsli, galds, skapis, dažādi plaukti, mēbeles bērniem (rakstāmgaldi, jo skolas laiks nav aiz kalniem), ledusskapis, gāzes plīts, kā arī veļas mašīna. Ja jūs varat palīdzēt sagādāt šīs lietas un atvēlēt Sīmaņu ģimenei,  lūdzu, sazinieties ar Endiju Štāli (mob. tālr. 26985596), kura palīdzēs saprast konkrētās vajadzības un arī gādās, lai mantas nokļūtu Madonas pusē.

Liels paldies organizācijai "Ģimenes šūpulis", kuras pārstāvji trešdien viesojās pie Haralda Sīmaņa un jau aizveda matračus, uz kuriem gulēt, pagaidām mitinoties uguns neskartajā pirtiņā un šķūnī.

Informāciju sagatavoja

Ilze Zveja

Tālr. 29140797

E-pasts: [email protected]

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!