Aktualitātes
19.04.2018

Aicina uz konferenci par dzimumu un dzimti no teoloģiskā skatpunkta

Komentē
0

Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu "Satori" rīko starptautisku starpkonfesionālu konferenci "Dzimums un dzimte: teoloģiskā perspektīva".

Jau vairākus gadus Latvijas sabiedrībā plaši tiek debatēts par dzimuma un dzimtes jēdzieniem, to ietekmi sabiedrības attīstībā, kā arī šo jēdzienu izpratni saistībā ar vardarbību pret sievieti un vardarbību ģimenē. Dzimumu līdztiesība un ar to saistīto jēdzienu lietošana un interpretācija ir tikusi plaši apspriesta un diskutēta medijos un plašākā sabiedrībā. Diskusiju uztur arī kristīgās kopienas autoritātes un piederīgie.

Tāpēc, atsaucoties  Romas katoļu baznīcas pārstāvju iniciatīvai rīkot publisku teoloģisku diskusiju veltītu šai tēmai, Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu "Satori" rīko starptautisku starpkonfesionālu konferenci "Dzimums un dzimte: teoloģiskā perspektīva".

Pasākums turpinās 2016.gadā uzsākto akadēmisko diskusiju sēriju, ko Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte, kā arī Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļa un Dzimtes studiju centrs rīkoja sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu "Satori".

Izpratne par sieviešu un vīriešu vienlīdzīgām iespējām un tiesībām jeb dzimumu līdztiesību un tās nozīmi laika gaitā ir mainījusies gan teoloģijā, gan citās akadēmiskajās disciplīnās, tādēļ konferencē piedalīsies teologi no Ungārijas, Nīderlandes un Latvijas, dažādu konfesiju pārstāvji un praktiskajā kalpošanā iesaistītie cilvēki. 

Konference notiks 2018. gada 27. aprīlī, LU bibliotēkas telpās, O. Kalpaka bulvārī 4, plkst. 10.30. Konferenci aicināti apmeklēt visi interesenti. Vietu skaits zālē ir ierobežots, tādēļ nepieciešams pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu: [email protected]

Konferenci varēs noskatīties arī tiešraidē "Satori".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!