Aktualitātes
19.07.2017

Aicina pieteikties kultūras žurnālistikas vasaras skolai

Komentē
0

Šīgada Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) kopīgi rīkotā kultūras žurnālistikas vasaras skola notiks no 9. līdz 12. augustam "Zirgu pastā" un pievērsīsies kultūras mediju un žurnālistikas atbildīgumam Latvijas simtgades kontekstā.

Kā kultūras mediji veic savas funkcijas nacionālā kultūras mantojuma kopšanas, saglabāšanas un attīstīšanas laukā? Ar kādiem izaicinājumiem, kas saistīti ar valsts simtgadi, sastopas kultūras mediji un mediju kultūras nodaļas un kā tos pārvarēt? Kādas vērtības varam definēt kultūras un profesionālajā kontekstā? Kā tās traktēt un noturēt praktiskā darbā? Kā, akcentējot nacionālo mantojumu simtgades kontekstā, nodrošināt mediju normās dažādības principu un garantēt to, ka ideoloģijas laukā netiek veicināts izslēdzošs nacionālisms? Kādas labās prakses rāda iespējamu risinājumu veidus, pievēršoties valsts jubilejas atspoguļojumam? Kas ir tie žurnālistiskās kultūras paradumi un normas, kas nāk no sociālās vides un ir dziļi sakņotas valsts vai reģiona kultūrā? Kādas kultūras dzīves (un kultūras produktu) īpatnības izpelnās publisko uzmanību un kā var nodrošināt kvalitāti kultūras žurnālistikā? Šī gada kultūras žurnālistikas skola nodarbosies ar minētajiem jautājumiem Latvijas, Baltijas un Somijas valstu simtgades pasākumu perspektīvā. Tā kā Latvijā svētku programma ir veidota kā procesu un pasākumu kopums laika periodam no 2017. gada līdz 2021. gadam, tad jau šobrīd Latvijas mediji veic šo pasākumu komunikāciju, kas ļaus veidot aktīvu sadarbību starp medijiem un vasaras skolas audzēkņiem interesējošajā tematikā.

Tradicionāli vasaras skolā būs trīs atsevišķas darba grupas, kurās skolas audzēkņi darbosies praktiski, – rakstīšanas grupa pie Ilvas Skultes un Dites Liepas, radio grupa pie Anetes Enikovas, kā arī satura kvalitātes grupa pie Māritas Jākolas un Ērika Eliasona –, kā arī rīta un vakara publiskās lekcijas un diskusijas par nacionāla mantojuma un simtgades komunikāciju un uztveri, kur aicināta piedalīties plaša interesentu auditorija. Turklāt šogad programmā ir četras tematiskas darbnīcas, kuru centrā konkrēti smaguma punkti: simtgades pasākumu komplekss un tā komunikācijas problēmas (vada KM pārstāve Aija Tūna), medijpratība (vada KM pārstāve Klinta Ločmele), sabiedrība un vērtības (vada RSU profesors Sergejs Kruks) un kultūras mediju darba specifika reģionos (vada RSU asociētā profesore Anda Rožukalne).

Vasaras skolā aicināti piedalīties žurnālisti, studenti, kā arī skolu absolventi un citi, kas interesējas par kultūru, medijiem un vēlas pilnveidot savas prasmes kultūras žurnālistikā, rakstīšanā un audiosižetu veidošanā. Pieteikšanās līdz 1. augustam uz [email protected]. Pieteikuma veidlapa un sīkāka programma pieejama šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!