Aktualitātes
20.07.2018

Aicina pieteikties koprakstīšanas un dzejas performēšanas radošajai darbnīcai

Komentē
0

Festivāls "Sansusī" aicina dzejniekus, rakstniekus, literatūras pazinējus un amatierus pieteikties darbnīcai "Izstāstīt pasauli" Emanuela Vilsēna (Francija) vadībā nedēļā pirms festivāla no 6. līdz 10. augustam Susējā, Aknīstes novadā.

Dzejnieks un aktieris Emanuels Vilsēns, kurš šobrīd darbojas Parīzē, aplūko dažādas laikmetīgās rakstīšanas un dzejas deklamēšanas izpausmes, saglabājot uzticību kreoliešu un franču valodām. Viņš ir vairāku grāmatu un dzejas krājumu autors. Radošajā darbnīcā autors piedāvā vadīt koprakstīšanas un dzejas performēšanas meistarklasi par tēmu "Izstāstīt pasauli". Tēma rosina meklēt jautājumus par to, kas īsti ir dzeja un kāda ir tās patiesā vieta mūsdienu pasaulē. Dzejas darbnīca ikvienam dalībniekam dos iespēju aptvert to, ka katrā no mums mājo dzejnieka dvēsele, jo dzeja ir arī eksistences kustība un cīņas izteiksme vārdos. Meistarklases uzdevums ir piecu dienu laikā (strādājot katru dienu 4-6h) aplūkot dažādās dzejas rakstīšanas metodes, deklamēšanas veidus un citas radošās rakstīšanas tehnikas, lai rezultātu prezentētu festivāla sagatavošanas nedēļā ceturtdien 9. augustā.

Dalības maksa darbnīcā ir 50 EUR. Tajā ietilpst nakšņošana un ēdināšana (3 reizes dienā), kā arī 3 dienu biļete uz festivālu "Sansusī" 10.-12. augustā. Dalības maksā ietilpst arī nokļūšana uz festivāla vietu Aknīstē un atpakaļ uz Rīgu pēc festivāla.

Lai pieteiktos darbnīcai, interesentiem līdz 1. augustam jāiesūta 1-2 minūšu garš video, kurā jācitē savs oriģināldzejolis, vai kāda cita autora sarakstīts dzejolis. Video jānovieto uz servera ("Google drive", "Dropbox", "WeTransfer" utt.) jāsūta uz e-pastu [email protected].

Darbnīca notiks franču valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Ierašanās Aknīstē notiks 6. augustā no rīta (laiks tiks precizēts). Aktuālajai informācijai iespējams sekot sociālajā tīklā "Facebook".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!