Aktualitātes
20.04.2018

Aicina pieteikties fotogrāmatu maketu konkursam "Self Publish Riga"

Komentē
0

Līdz 30. aprīlim fotogrāfi un mākslinieki aicināti iesūtīt fotogrāmatu maketus un pašu veidotas, vēl nepublicētas fotogrāmatas trešajam starptautiskajam konkursam "Self Publish Riga". Uzvarētāja grāmata tiks publicēta sadarbībā ar Kauņas Fotogrāfijas galeriju. Labākos konkursam pieteiktos darbus varēs apskatīt "Self Publish Riga" izstādē, kas norisināsies ISSP Galerijā no 11. maija līdz 3. jūnijam.

Grāmata tiek uzskatīta par vienu no vispateicīgākajiem fotogrāfijas prezentācijas veidiem – tās dzīve turpinās pēc izstādes beigām un tā viegli var aizceļot uz jebkuru pasaules vietu. Arī pati fotogrāmata var kļūt par autonomu mākslas darbu, kurā būtiska nozīme ir ne tikai attēliem, bet arī to izkārtojumam un secībai, tekstam, grāmatas formātam, dizainam un drukai. Taču, neskatoties uz fotogrāmatu popularitāti pasaulē, neskaitāmām tām veltītām izstādēm, festivāliem, konkursiem, apbalvojumiem un topiem, Latvijā, izņemot vietējo autoru darbus un dažu lielu izdevniecību publikācijas, tās joprojām nav iespējams ne apskatīt, ne iegādāties. "Self Publish Riga" – vienīgais fotogrāmatām veltītais festivāls Latvijā un viens no Rīgas Fotomēneša notikumiem – kopš 2014. gada sācis šo ainu mainīt, piedāvājot plašu fotogrāmatu izstādi no visas pasaules, nozarē atzītu ekspertu publiskās lekcijas un diskusijas un reizi divos gados – fotogrāmatu maketu konkursu, mudinot arī vietējos autorus pievērsties fotogrāmatu veidošanai.

Konkursam iesniegtos maketus vērtēs starptautiska žūrija – Kaseles Fotogrāmatu festivāla dibinātājs un direktors Dīters Neiberts (Dieter Neubert, Vācija), neatkarīgās izdevniecības "Akina Books" grāmatu dizainere, redaktore un izdevēja Valentina Abenavoli (Valentina Abenavoli, Itālija/ Turcija), fotoplatformas "Photocaptionist" un žurnāla "Burlington Magazine" redaktore Liza Šteina (Lisa Stein, Vācija/ Lielbritānija), Kauņas Fotogrāfijas galerijas direktors Gintars Česonis (Gintaras Česonis, Lietuva), fotogrāmatu dizainers un izdevniecības "Brave Books" izdevējs Toms Mrazauskas (Tom Mrazauskas (Lietuva/ Latvija) un "Self Publish Riga" kuratore Evita Goze.

Labākā konkursam iesūtītā fotogrāmata tiks izdota sadarbībā ar Kauņas Fotogrāfijas galeriju, tipogrāfiju "Kopa", "AS Antalis LT/LV". Labākās fotogrāmatas autoram no Baltijas valstīm būs iespēja bez maksas piedalīties kādā no Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) 2018 meistarklasēm pēc paša izvēles. Desmit labākie darbi tiks publicēti interneta platformās "FK" un "YET Magazine", kā arī plašāka labāko fotogrāmatu maketu izlase būs apskatāma "Self Publish Riga" izstādē ISSP Galerijā no 11. maija līdz 3. jūnijam.

Vairāk informācijas par pieteikšanos konkursam šeit.

"Self Publish Riga" ir pasākumu sērija, veltīta fotogrāmatām un to pašizdošanai, kas notiek kopš 2014. gada. "Self Publish Riga" organizē biedrība ISSP kā vienu no Rīgas Fotomēneša notikumiem. "Self Publish Riga" izstādē līdzās labākajiem konkursam iesūtītajiem fotogrāmatu maketiem būs apskatāma mākslinieces Annes Golazas (Šveice / Somija) instalācija "Corbeau", kā arī vairākas grāmatu kolekcijas – "Fotogrāmatas & teksts", Baltijas fotogrāmatas, vēsturiskas Latvijas fotogrāmatas un neatkarīgās izdevniecības "Akina Books" izdotās grāmatas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!