Aktualitātes
03.01.2018

Aicina pieteikties dzejas un prozas meistardarbnīcām

Komentē
0

"Literārā Akadēmija" uzsākusi dalībnieku uzņemšanu 2018. gada dzejas un prozas meistardarbnīcās.

Meistardarbnīcu programma kompaktā veidā ietver būtiskākos literārās prakses jautājumus (kā attīstīt idejas, strādāt ar tēliem, veidot darba kompozīciju, organizēt tekstu, utt) komplektā ar praktiskām nodarbībām dzejas vai prozas analīzē un rakstīšanā.

Meistardarbnīcu programma sastāv no 16 dzejas nodarbībām, kurās meistardarbnīcu apmeklētāji apgūst literatūras teorijas pamatus un nodarbojas ar literāru tekstu rakstīšanu, vērtēšanu, pilnveidošanu.

Programmas apjoms ir 64 akadēmiskās stundas. Tā veidota kā pieaugušo neformālās izglītības programma (licences nr. DIKS-16-33-ail), orientējoties uz autoriem, kas vēlētos nodarboties ar literāro jaunradi profesionālā līmenī. Nodarbībās literārās tehnikas jautājumi tiek apskatīti  sistemātiski un no pašiem pamatiem, līdz ar to tās ir piemērotas arī interesentiem bez iepriekšējās pieredzes dzejas rakstīšanā.

Meistardarbnīcas nodarbības notiek visa gada garumā (ar pārtraukumu vasaras mēnešos), sestdienās, divreiz mēnesī Latvijas Rakstnieku savienībā Aleksandra Čaka ielā 37-1. Vienas nodarbības ilgums ir 180 min un tā sastāv no teorētiskās daļas (lekcijas) un praktiskās (lasīšana, rakstīšana un darbu analīze).

Gada laikā meistardarbnīcas dalībnieki izstrādā savu noslēguma darbu: dzejas kopu vai stāstu.

Dzejas meistardarbnīcas vadītājs ir Ronalds Briedis. Prozas meistardarbnīcas praktiskās daļas vadītāja ir Ieva Melgalve, savukārt teorētiskā kursa autors – Ronalds Briedis.

Lai pieteiktos meistardarbnīcai, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu. Dalības maksa saskaņā ar cenrādi.

Vairāk informācijas šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!