Aktualitātes
06.06.2017

Aicina palīdzēt "Dzejas slamam"

Komentē
0

Organizācija "Poetry Latvia" izsludina pūļa finansēšanas kampaņu "Izglāb Dzejas slamu", kurā lūdz atbalstīt 2017. gada vasaras "Dzejas slamu" sezonu.

"Tieši ar Tavu palīdzību Rīgā katru vasaras mēnesi varētu norisināties pa vienam "Dzejas slama" pasākumam, vakara programmu papildinot ar muzikālajām performancēm! Saziedotie līdzekļi tiks izmantoti honorāriem un tehniskajām izmaksām, nodrošinot trīs vērienīgu "Dzejas slama" pasākumu sēriju bez ieejas maksas. Šī ir iespēja visiem, kuri tic "Dzejas slama" nākotnei, apliecināt savu atbalstu ar pāris eiro ziedojumu!" raksta Verners Jaunākais, biedrības "Poetry Latvia" valdes priekšsēdētājs.

"Dzejas slams" ir sacensība starp dažāda līmeņa dzejniekiem, kur tie izpilda savus oriģināldarbus auditorijas priekšā, kas tos vērtē, nosakot sacensības uzvarētāju. "Dzejas slamu" priekšnesumi no ierastajiem dzejas lasījumiem atšķiras ar to, ka vērtēts tiek ne tikai dzejolis, bet arī tā izpildījums, līdz ar to dzejnieki tiek aicināti dramatizēt savas dzejas izpildījumu, kas tiek vērtēts gan pēc dzejoļa satura un stila, gan pēc pasniegšanas veida un entuziasma. Dzejnieku sagatavotās performances vērtē iepriekš paziņots žurijas sastāvs – profesionāļi no radošajām nozarēm, kā arī auditorija. Dalībai sacensībā parasti piesakās vienāds skaits kā latviešu, tā krievu dzejnieku, līdz ar to "Dzejas slamu" auditorija ir ļoti dažāda gan apmeklētāju vecuma diapazona, tautības, gan nacionālās piederības ziņā.

"Dzejas slama" uzdevumi: veicināt jauno dzejnieku aktivitāti, izpausmju daudzveidību, oriģinalitāti un sadarbību ar citu mākslas jomu pārstāvjiem, attīstot starpkultūru dialogu; veidot noturīgu radošo vidi ar augstu potenciālu kultūrinovāciju jomā; veicināt integrāciju starp Latvijas minoritātēm un plašāko publiku, ļaujot pasniegt savus oriģināldarbus ikvienam savā dzimtajā valodā; demokratizēt dzeju kā izpausmes formu, nodrošinot tai ilgtspējīgu klātbūtni pilsētvidē; veicināt sabiedrības interesi un informētību par dažādajām dzejas formām un tendencēm mūsdienās; nodrošināt "Dzejas slama" kustības attīstību Latvijā, ceļot dzejas performances māksliniecisko vērtību; veicināt jaunu, spēcīgu, interesantu un dzejas robežas paplašinošu darbu rašanos.

Projekta vadītājs un iniciators Verners Jaunākais kopš 2014. gada ir noorganizējis un vadījis vairāk nekā divdesmit "Dzejas slamu" Rīgā un citur Latvijā. Ar paša iniciatīvu un brīvprātīgu darbību neilgā laika posmā ir palīdzējis attīstīties un ievērojami augt slam-poetry kustībai Latvijā, piesaistot plašu, vecuma un etniskās piederības ziņā daudzveidīgu auditoriju. Ar savu radošo darbību projekta vadītājs ir palīdzējis daudziem jaunajiem autoriem iegūt pirmās atzinības, publicitāti un ievērību citu autoru vidū.

Atbalstīt "Dzejas slamu" nākotni iespējams šeit. Sekot līdzi jaunumiem var "Poetry Latvia" feisbuka lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!