Aktualitātes
25.09.2017

Aicina palīdzēt ar mājvietām bēgļiem

Komentē
1

21. septembrī kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" uzsākusi jaunu iniciatīvu "Viss sākas ar mājām". Tās mērķis – ar sabiedrības atbalstu nodrošināt bēgļu ģimenēm Latvijā mājvietu pirmajos 6–12 mēnešos pēc bēgļa statusa saņemšanas.

Kā norāda kustības veidotājs Egils Grasmanis: "Sarežģītā dzīvesvietas atrašana veicina to, ka bēgļi Latvijā nevar uzsākt patstāvīgu dzīvi. Palīdzot ar resursiem – gan ziedojumiem, gan reālas dzīves telpas piedāvājumiem –, dosim iespēju tiem, kuriem tā tik ļoti nepieciešama."

"Gribu palīdzēt bēgļiem" pēdējo divu gadu laikā ir palīdzējusi ar dzīvesvietas meklējumiem vairākām bēgļu ģimenēm un saskārusies ar dažādiem izaicinājumiem, piemēram, dzīvokļu īres izmaksas, salīdzinot ar bēgļu pabalstu, ir lielas, jau ievākšanās brīdī ir nepieciešamas mēbeles, trauki, gultasveļa. Tāpēc jaunās iniciatīvas mērķis ir nodrošināt vairākas mājvietas, kurās par nelielu samaksu varēs apmesties bēgļu ģimenes. Tas būs nozīmīgs solis tālākā integrācijā Latvijas sabiedrībā, veidojot bēgļiem iespēju Latvijā veidot savas mājas.

Kā raksta kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" veidotāji, pieredze liecina, ka cilvēku atbalsts patiešām var kalpot kā atspēriena punkts bēgļiem un patvēruma meklētājiem, mainīt priekšstatus un palīdzēt atrisināt sarežģītas situācijas. Līdz šim "Gribu palīdzēt bēgļiem" saņemto atbalstu galvenokārt ir ieguldījusi pārtikā bēgļiem, socializēšanās pasākumiem un medicīnas pakalpojumiem.

Ar iniciatīvu kustības pārstāvji iepazīstināja akcijā "Give a Home", kas ar 300 koncertiem 60 valstīs bēgļu atbalstam norisinās 20. septembrī, tajā skaitā Latvijā. Rīgas koncertā, ko organizē "Sofar Sounds Riga", piedalījās pašmāju mūziķu apvienības "The Sound Poets", "Instrumenti" un "Mesa". Koncerta ierakstu var noskatīties šeit.

Vairāk uzzināt par iniciatīvu un tajā iesaistīties var, apmeklējot mājaslapu "Gribupalidzetbegliem.lv". "Gribu palīdzēt bēgļiem" ziedojumu konts: LV24HABA0551041611130. Norāde – "Viss sākas ar mājām".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!