Foto: Liene Linde
 
Aktualitātes
14.03.2018

Aicina ar ziedu nolikšanu pieminēt leģendāro bāru "Chomsky"

Komentē
0

Feisbukā publicēts aicinājums 31. marta vakarā nolikt ziedus, aizdegt svecītes vai vienkārši pakavēties atmiņās Lāčplēša ielā 68 - vietā, kur savulaik atradās leģendārā intelektuāļu un mākslinieku pulcēšanās vieta, bārs "Chomsky", kas savas durvis slēdza pērn.

Aicinājuma autore Līga A. Neilande raksta: "Lietas mainās un iet uz priekšu. Vecas vietas aizveras - atveras jaunas. Laiks nestāv uz vietas un tādēļ nav vērts kļūt pārlieku sentimentāliem, tomēr nevar noliegt, ka adrese Lāčplēša 68, kur līdz pagājušā gada aprīlm mitinājās bārds "Chomsky" daudziem ir nesis daudz prieka. Nebūs pārspīlēts, ja sacīšu, ka kādā laika posmā Čomskis daudziem bija kā otrās mājas. Daudziem kā vieta, kur jebkurā laikā varēja satikt savējos. Vieta, kur noslēgties stūrī un pabūt ar sevi. Vieta, kur uzspēlēt. Vieta, kur atpūsties. Vieta, kur strādāt. Vieta, kur rasties kaut kam jaunam. Un par to vēlētos pateikt milzīgu paldies "Chomsky" komandai, kas darīja, dara un darīs.

Es nebūtu tiesīga kaut ko spriest par 2011. gadu, jo nebiju klāt pašos pirmsākumos, otrajā gadā arī neatrados tur vairāk kā pāris reizes mēnesī, ja to kāds vispār var atcerēties. Bet kas attiecas uz nākamajiem gadiem - es tur noteikti izvēlējos pavadīt savus vakarus un pēcpusdienas biežāk kā jebkur citur un tas man ļauj novērtēt tur piedzīvoto."

Līga A. Neilande aicina tos, kas jūtas līdzīgi, pievienoties viņai piemiņas brīdī: "Noteikti būtu jānes pateicības bāra vaininiekiem, bet tik un tā iesākumam ierosinu pieminēt bijušo Lāčplēša 68 "Chomsky" bāru ar labu vārdu un ziedu nolikšanu tajā pašā adresē 31. marta pievakarē (par laiku vēl var kaulēties). Es grasos ap 17:00 iet pastaigu solī no Sv.Pāvila baznīcas pa Avotielu līdz bijušajai Čomska atrašanās vietai Lāčplēša ielā 68, nolikt ziedus/sveces/imitētās piemiņas plāksnes, uzpīpēt, ja kāds būs ieradies, cigaretes garumā varbūt pagremdēties kādā atmiņu stāstā (varbūt kāds grib kaut ko nolasīt), nobirdināt asaru un caur bankomātu doties uz "Če", vai kādu tuvēju vietu pacelt glāzi par spožo nākotni. Ja neviens nepievienosies iešu tāpat, jo man tas ir svarīgi. Tā kā ja kāds arī grib pastaigu - laipni lūgti!"

Par to, kā "Chomsky" mainīja dzīves, lasiet arī Aksela Hirša atmiņu stāstā "Čomskis. Nekrologa vietā" un Elizabetes Lukšo-Ražinskas stāstā "5 reasons".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!