Aktualitātes
21.03.2018

"ABLV Charitable Foundation" pārtrauc gandrīz visus labdarības projektus

Komentē
0

Fonds "ABLV Charitable Foundation" pārtrauc gandrīz visas iesāktās un plānotās labdarības aktivitātes, vēsta paziņojums fonda mājaslapā.

Labdarības fondu "ABLV Charitable Foundation" pirms vienpadsmit gadiem dibināja bankas "ABLV Bank" akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs. Šo gadu laikā fonds atbalstīja 350 labdarības un kultūras projektus, kopā ar citiem ziedotājiem piešķirot tiem gandrīz piecus miljonus eiro.

Lēmums par darbības ierobežošanu seko pēc tam, kad ASV Valsts kases Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls jeb "FinCEN" 13. februārī publicēja ziņojuma, kurā tika rosināts noteikt bankai sankcijas par naudas atmazgāšanas shēmām. Rezultātā bankas darbība tika paralizēta, un tās akcionāri 26. februārī pieņēma lēmumu par bankas pašlikvidāciju.

"Mums un mecenātiem ir patiesi žēl par šādu notikumu attīstību, taču ņemot vērā pēdējo nedēļu notikumus saistībā ar ABLV Bank, AS, ko juridiskā valodā sauc par nepārvaramas varas apstākļiem (force majeure), ziņojam, ka fonds faktiski pārtrauc iesāktās un plānotās labdarības aktivitātes," teikts fonda vietnē.

"Iespēju robežās šobrīd turpināsim programmu "Palīdzēsim 21.11", kas sniedz atbalstu Zolitūdē cietušajām ģimenēm, galvenokārt šo ģimeņu bērniem. Tāpat samazinātā apmērā turpināsim programmu "Palīdzēsim dzirdēt!", kuras mērķis ir veicināt vājdzirdīgo bērnu attīstību un integrāciju sabiedrībā, piešķirot augstas kvalitātes digitālos dzirdes aparātus," raksta fonds.

Fonds atbalstīja galvenokārt laikmetīgās mākslas un izglītības projektus. Viens no vērienīgākajiem fonda atbalstītājiem projektiem ir Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveide, kura nākotne šobrīd ir neskaidra.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!