Aktualitātes
27.07.2017

7 pasaules muzeji, ko iespējams apmeklēt virtuāli

Komentē
1

Izmantojot mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas, dažādu pasaules labāko muzeju kolekcijas nu var aplūkot, arī neizejot no mājas. Piedāvājam sarakstu ar septiņiem muzejiem, kuru iepazīšanai nepieciešams vien dators un interneta pieslēgums.

  1. Viens no lielākajiem muzejiem pasaulē – Luvra – savās bezmaksas virtuālajās ekskursijās piedāvā apskatīt populārākos muzeja eksponātus, piemēram, seno ēģiptiešu relikvijas, izstaigāt Apolona galeriju, kā arī aplūkot senos Luvras nocietinājumus, kas saglabājušies no 12. gadsimta.

  1. Frenka Loida Raita projektētais Gugenheima muzejs Ņujorkā piedāvā internetā aplūkot vairāk nekā 1700 tajā eksponēto mākslas darbu no tādiem māksliniekiem kā Francis Marks, Pīts Mondriāns, Pikaso, Džefs Kūnss u.c.

 

  1. 1937. gadā dibinātā Nacionālā mākslas galerija Vašingtonā piedāvā virtuālās tūres pa dažādos laikos notikušām izstādēm, piemēram, Van Goga gleznu ekspozīciju un Ankoras skulptūru izstādi.

 

  1. Londonā esošais Britu muzejs, kura kolekciju veido vairāk nekā astoņu miljoni eksponātu, sadarbībā ar "Google" radījis interaktīvu interneta platformu, kurā var gan apskatīt tūkstošiem muzeja priekšmetu, gan virtuāli izstaigāt muzeju, izmantojot "Google Street View" tehnoloģiju.

 

  1. Smitsona institūta Valsts dabas vēstures muzejs Vašingtonā ļauj 360 grādu virtuālā ekskursijā izstaigāt gan pamatekspozīcijas, kas veltītas cilvēka sākotnei, zīdītāju pasaulei, okeānam un dinozauriem, gan arī ielūkoties dažādās agrāk notikušās izstādēs.

  1. Dalī Teātra muzejs, kas atrodas Spānijas pilsētā Figerasā un apkopo dažādus ar Salvadora Dalī dzīvi un karjeru saistītus eksponātus, piedāvā ar panorāmisku fotogrāfiju palīdzību ieskatīties vairākās no muzeja telpām.

 

  1. Ņujorkā esošā Metropolitena muzejs ļauj internetā aplūkot tādu mākslinieku kā Van Gogs, Džeksons Polloks, Džotto di Bondones u.c. darbus. Muzejs, kura kolekcijā ir vairāk nekā divi miljoni tēlotājmākslas darbu, šobrīd sadarbojas "Google Cultural Institute", lai virtuālajai apskatei piedāvātu vēl vairāk mākslasdarbu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!