Ar bērniem
24.10.2017

7 notikumi, ko apmeklēt skolēnu rudens brīvlaikā

Komentē
0

"Satori" iesaka 7 aizraujošus notikumus – izstādes, radošās darbnīcas, animācijas filmu seansus un izrādes, kas palīdzēs padarīt rudens brīvdienas nedaudz interesantākas.

1. Rudens brīvlaika nedēļā kinoteātrī "Kino Bize" notiks vairāki animācijas filmu seansi, kuros varēs noskatīties jau iemīļoto animācijas filmu "Lupatiņi", kā arī šīgada Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā pirmizrādi piedzīvojušo Edmunda Jansona animācijas filmu "Bize un Neguļa".

2. Animācijas filmu "Bize un Neguļa" būs iespējams noskatīties arī trešdien, 25. oktobrī kinoteātrī "Cinamon". Dubultseansā līdz ar "Bizi un Neguļu" būs skatāma arī plastilīna tehnikā veidotā Nila Skapāna filma "Mūsu ome rullē".

3. No 24. līdz 29. oktobrim Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks dzelzceļa modelisma izstāde, kurā varēs apskatīt dažāda veida un mērogu miniatūros dzelzceļa modeļus. Bērniem izstādes laikā iespēja darboties radošajās darbnīcās, iemācoties veidot ainavu modelim, salīmēt vilcienu kolāžu vai salikt savu tvaika lokomotīvi un uzzināt, kā tā darbojas.

4. No 26. oktobra Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālē būs skatāma dažādām iespiedtehnikām veltīta izstāde "Melnās mākslas darbnīca". Tajā pirmoreiz Latvijā varēs vienkopus aplūkot un izmēģināt dažādas iespiedpreses un drukas iekārtas – no 19. gadsimta bostonpreses līdz mūsdienās Latvijā ražotam trīsdimensiju printerim.

5. Piektdien, 27. oktobrī neatkarīgajā teātrī "Skatuve" būs skatāma par festivāla "Patriarha rudens 2017" labāko režijas darbu atzītā izrāde "Jaunības slimība", kas vēsta par septiņiem jauniem cilvēkiem – studentiem, kas dzīvo viena dzīvoklī un cenšas uzsākt pieaugušo dzīvi.

6. Svētdien, 29. oktobrī Dailes teātra 1. stāva foajē notiks radošā darbnīca "Silueti", kuras dalībnieki ar savu roku un gaismas palīdzību varēs radīt Latvijā pazīstamu personību un celtņu gaismas spēļu siluetus un tad, kā jau teātrī pienākas, ar radītajiem siluetiem spēlēt teātri.

7. Savukārt Latvijas Nacionālā vēstures muzejā svētdien notiks nodarbība ģimenēm ar jaunākā skolas vecuma bērniem "Lauku sētā", kurā varēs uzzināt, kādas ēkas bija 19. gadsimta zemnieku lauku sētā; kur glabāja graudus, kur mitinājās zirgi, govis un aitas; kāds bija ļaužu mājokļa plānojums pirms vairāk nekā simts gadiem un kādas ēkas varēja apskatīt Latviešu etnogrāfiskajā izstādē Rīgā 1896. gadā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!