Aktualitātes
25.09.2018

6 spilgti notikumi "Liepājas mākslas forumā"

Komentē
0

Nedēļas nogalē, no 28. līdz 30. septembrim, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notiks mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas mākslas forums", kas no piektdienas līdz svētdienai uz Liepāju atvedīs mākslas notikumus no visas pasaules – gan muzikālus, gan dejas priekšnesumus, pasākumus ar atsauci uz kino un teātri, mākslas izstādi un Eiropā labāko īsfilmu izlases. Piedāvājam "Satori" izlasi ar sešiem uzmanības vērtiem foruma notikumiem.

Eva Reitere un "Ictus Ensemble": programma "Melnāks par melnu"
Piektdienā, 28. septembrī, plkst. 19:00 "Lielā dzintara" koncertzālē

"Ictus Ensemble" ir viens no pasaules labākajiem laikmetīgās mūzikas ansambļiem, kas darbojas jau teju 25 gadus, un tā sastāvā ir aptuveni 20 mūziķu, izdoti ap 20 albumu. Ik gadu "Ictus Ensemble" veido īpašu muzikālo programmu prestižajiem Beļģijas mākslas centriem "Bozar" un "Kaaitheater" un ir rezidenti Lilles operā (l'Opéra de Lille) Francijā. Kopā ar "Ictus Ensemble" uzstāsies austriešu komponiste un instrumentāliste Eva Reitere, kuras intereses mūzikā aptver gandrīz četrus gadsimtus. Mūziķe spēlē viola da gamba, savā daiļradē pētot smalko robežu starp akustisko un elektronisko mūziku.

Koncerts "Lēnās dejas" kopā ar Vladislavu Nastavševu un "Ezeriem"
Piektdienā, 28. septembrī, plkst. 21:00 mākslas telpā "Civita Nova"

Lēno deju vakarā režisors un mūziķis Vladislavs Nastavševs kopā ar eksperimentālās mūzikas grupu "Ezeri" klausītājiem jaunā skanējumā izpildīs iemīļotas dziesmas no paša veidotajām izrādēm. Nastavševa izrāžu mūzikai raksturīgas liriskas melodijas, kas sadarbībā ar "Ezeriem" ieguvušas deju mūzikai raksturīgo ritmiskumu, bet dziesmu tekstiem izmantotas krievu dzejnieka Nikolaja Kuzmina eksistenciālās rindas, kas katru dziesmu padara par stāstu.

Latvijas Jaunā teātra institūta dejas ateljē
Sestdien, 29. septembrī, plkst. 15:00 "Liepājas dzintara" koncertzāles publiskajā zonā

"Liepājas dejas ateljē" ir starptautiska dejas mākslinieku darbnīca, kas vienu dienu darbosies "Lielajā dzintarā", aicinot skatītājus ceļojumā pa ēkas visdažādākajām vietām. Saspēlē ar arhitektūru, vidi un Liepājas studentiem horeogrāfi radīs situācijas un acumirklīgas ainas, atklājot mākslas darba aizraujošo un trauslo tapšanas procesu.

Lizbeta Gruveza izdejo Bobu Dilanu
Sestdien, 29. septembrī, plkst. 22:30 "Lielā dzintara" Lielajā zālē

Lizbeta Gruveza ir pasaules slavu iemantojusi beļģu dejotāja un horeogrāfe, kura kopā ar mūziķi un komponistu Mārtenu van Kauvenbergu Beļģijā izveidojusi laikmetīgās dejas un izrādes grupu "Voetvolk". Dejas izrādē "Lizbeta Gruveza izdejo Bobu Dilanu" intīmā vakara gaisotnē Gruveza dejā interpretēs popmūzikas poēta Boba Dilana (Bob Dylan) dziesmas, ko, Gruvezai dejojot, uz vinila platēm atskaņos Mārtens van Kauvenbergs.

Bens Frosts un Daniels Bjarnasons. Programma "Solaris"
Sestdien, 29. septembrī, plkst. 17:00 "Liepājas dzintara" Lielajā zālē

Komponisti Bens Frosts (Austrālija) un Daniels Bjarnasons (Islande) simfonisko svītu "Solaris" radījuši, iedvesmojoties no Andreja Tarkovska filmas "Solaris" un Braiena Īno ambientās mūzikas. Koncertu papildinās Īno un Nika Robertsona veidotas videoprojekcijas ar Tarkovska filmas motīviem. Bjarnasona vadībā svītu izpildīs vieni no spilgtākajiem mūsdienu mūzikas interpretiem Latvijā – Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", bet elektronisko mūziku spēlēs pats komponists Bens Frosts.

Koncertuzvedums ģimenēm "Meža dziesmas"
Svētdien, 30. septembrī, plkst. 13:00 "Lielā dzintara" Kamerzālē

Bērniem un pusaudžiem paredzēto koncertprogrammu "Meža dziesmas" izpildīs "Baltā vilka trio", kurā piedalās Arvīds Kazlausks (saksofons), Madara Botmane (balss) un Rihards Plešanovs (klavieres). Ideja par kvalitatīvu pilnmetrāžas koncertprogrammu radusies pēc trio veiksmīgās uzstāšanās "Jāņa Baltvilka balvas 2017" pasniegšanas ceremonijā. Jāņa Baltvilka dzeju mūzikā pārvērtis komponists Edgars Raginskis, atainojot tās galvenās idejas – sirsnīgu mīlestību pret apkārtējo dabu, labestību, iejūtību un cieņu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!