Foto tekstā - Ģirts Raģelis, Satori.lv
 
Aktualitātes
08.10.2015

13. oktobrī Rīgas Domā notiks Ivara Ījaba lekcija par Latvijas valsts veidošanos

Komentē
0

Otrdien, 13. oktobrī plkst. 18.00, Rīgas Doma Kapitula zālē interneta žurnāls "Satori.lv" sadarbībā ar sabiedrisko kustību "Mans Doms" aicina uz lekciju cikla "Domā un dalies" jaunās sezonas otro tikšanos, kurā politologs Ivars Ījabs lasīs lekciju "Impērija un nacionālisms: kā Latvija kļuva politiska?". Cikla lekcijas bez maksas oktobra otrdienu vakaros aicināts apmeklēt ikviens interesents, bet pēc tam video formātā tās būs skatāmas www.satori.lv sadaļā "Lekcijas".

Latvija kā valsts un teritorija ar mums visiem labi pazīstamajām kontūrām mūsdienās šķiet kaut kas pašsaprotams un teju vai dabisks. Tomēr priekšstats, ka noteiktā zemeslodes vietā pastāv īpaša teritorija, kuru sauc Latvija un kuras iedzīvotājiem piemīt tiesības uz zināmu pašnoteikšanos un autonomiju, ir samērā nesens atklājums arī pašiem latviešiem. Politologa Ivara Ījaba bezmaksas lekcijā "Impērija un nacionālisms: kā Latvija kļuva politiska?", kas 13. oktobrī plkst. 18.00 notiks Rīgas Doma Kapitula zālē, atskatoties uz agrīno latviešu nacionālismu 19. gadsimta otrajā pusē, varēs uzzināt, kā tad īsti "Latvija" ir veidojusies, ar kādiem konkurējošiem ģeopolitiskiem projektiem tai ir bijis jāsacenšas un kā vispār veidojas tautu priekšstati par "savu" politisku teritoriju.

Oktobrī otrdienu vakaros Rīgas Doma Kapitula zālē atsācies lekciju cikls "Domā un dalies", ko šī gada pavasarī atklāja biedrības "Ascendum" pārstāvētie projekti – interneta žurnāls "Satori.lv" un sabiedriskā kustība "MANS DOMS" – sadarbībā ar "Borisa un Ināras Teterevu fondu". Lekciju ciklā "Satori.lv" autori stāsta par to, ko ir uzzinājuši un sapratuši, darbojoties visdažādākajās nozarēs, šādi dodot iespēju arī klausītājiem piedalīties aizraujošajā izziņas, atklāsmes un kopīgās pieredzes apzināšanas procesā. Pavasarī ar savām zināšanām dalījās tādi "Satori.lv" autori kā Silvija Radzobe, Reinis Lazda, Anna Auziņa un Jānis Ozoliņš. Lekcijas iespējams noskatīties "Satori.lv" sadaļā "Lekcijas".

Oktobrī paredzētas vēl divas lekcijas, kas rosinās Rīgas Doma dialogu ar sabiedrību. 20. oktobrī lekciju ciklu turpinās antropologa Haralda Matuļa lasījums "Kas ir māksla? Autoritatīvas atbildes uz grūtu jautājumu". Cikla rudens sezonu noslēgs dzejnieka un literatūrzinātnieka Kārļa Vērdiņa pētījums "Kā runāt par dzimtes un seksualitātes uztveri literatūras un kultūras vēsturē?". 

Vietu skaits lekcijā – ierobežots.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!